Blogg,  Efterrätt,  Mat,  Mellis & Frukost,  Recept

Lyxfrukost med Kärleksmumsfrosting

Esther och jag satsade på lyxfrukost i helgen, ett florsocker-spill senare satt vi tillsammans med Viggo och en av barnens kompisar och åt frukost.

Lyxfrukost med Kärleksmumsfrosting

För

4

personer

En annan tappning av fattiga riddare. Dessa smaksatta med vanilj istället för kanel och med chokladtopping av kärleksmumsfrosting.

Ingredienser

  • 8 skivor bröd (vi använder jättefranska)

  • Smet att doppa bröden i
  • 1 ägg

  • 4 dl mjölk

  • 2 dl vetemjöl

  • 1 krm salt

  • 1/2 tsk vanilj (flytande essens)

  • Kärleksmumsfrosting
  • 1/2 dl kakao

  • 5 dl florsocker

  • 75g smör

  • 1/2 dl bryggt kaffe

Börja här

  • Vispa ihop ingredienserna till smeten och ställ åt sidan.
  • Skär av kanterna på brödet (spara gärna och mixa till tex ströbröd). Vi brukar dela varje brödbit till två trekanter.
  • Smält smöret och blanda det med kakao, florsocker och avsvalnat bryggt kaffe. Ställ åt sidan så det hårdnar på sig lite medan du steket brödet.
  • Vänd bröden i smeten och stek i smör på ca 2/3-värme tills de får färg. Låt gärna bröden svalna lite så inte chokladen smälter direkt när den landar.
  • Servera bröden med kärleksmumsfrostingen och lite riven kokos. Eller varför inte ta Esthers förslag och toppa med strössel?

Recipe Video

9 569 kommentarer