*,  Blogg,  Kött,  Lunch & Middag,  Mat,  Matlådevänligt,  Recept

Gratäng med köttfärs och potatis

Gratäng med köttfärs och potatis

För

6

personer

Annorlunda gratäng med en mild och god smak, dessutom fick maten tummen upp från båda barnen!

Ingredienser

  • ca 800g potatis

  • Köttfärs
  • ca 800g nötfärs

  • 1 gullök

  • 4 klyftor vitlök

  • 1 msk curry

  • 1/2 dl mango chutney

  • 1 msk kalvfond

  • Salt och peppar

  • Sås
  • 6 ägg

  • 3 dl grädde

  • 3 dl mjölk

  • 150g riven ost

Börja här

  • Koka potatisen, häll sedan av vattnet och ställ åt sidan.
  • Värm ugnen till 200 grader. Skiva vitlöken och hacka löken, stek i smör eller olja.
  • Tillsätt köttfärsen och stek ett par minuter.
  • Smaka sedan av med mango chutney, curry, fond, salt och peppar.
  • Blanda ingredienserna till såsen i en bunke.
  • Lägg hälften av köttfärsblandningen i botten av en ugnsform, skiva den kokta potatisen grovt och lägg ovanpå färsen i ugnsformen. Lägg sedan på resten av färsen och avsluta med att hälla över såsen och peppra.
  • Ställ in i ugnen i 30 minuter.

25 860 kommentarer