*,  Blogg,  Glutenfritt,  Kyckling,  Lunch & Middag,  Mat,  Matlådevänligt,  Recept

Kyckling med sås smaksatt av ädelost och mango chutney

Kyckling med sås smaksatt av ädelost och mango chutney

För

4

personer

Ädelost kan verkligen förhöja smaker i så många måltider, här är en av dem!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer

  • 1 stor röd paprika

  • 1 gullök

  • 3 vitlöksklyftor

  • 3 dl grädde

  • 2 dl crème fraîche

  • 2 dl mjölk

  • 2 dl vatten

  • 140g blåmögelost (vi använder Kvibille)

  • 2 msk tamarisoja (eller kinesisk soja)

  • 3 msk mango chutney

  • 1 pkt bacon

  • salt, peppar och smör.

Börja här

  • Värm ugnen till 225 grader. Dela kycklingen i mindre bitar, lägg i en stekpanna, salta och peppra och låt bli nästan genomstekta. Lägg sedan över i ugnsform.
  • Skiva lök och vitlök samt dela paprikan i mindre bitar, stek tills det blir mjukt. Häll lökblandningen över kycklingen i ugnsformen.
  • Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull, koka upp och låt sedan puttra, smaka av med salt och peppar.
  • Stek baconen krispig.
  • Häll över såsen i ugnsformen och toppa med baconet. Ställ in i ugnen i 20-30 minuter.
  • Servera med exempelvis ris och en sallad.

7 629 kommentarer