*,  Blogg,  Lunch & Middag,  Mat,  Vegetariskt

Kantarellpasta med vitt vin

Kantarellpasta med vitt vin

För

4

personer

Ingredienser

  • 250g kantareller

  • Ca 400-500g färsk tagliatelle eller annan pasta

  • 2 schalottenlökar

  • 160g pancetta

  • 3 vitlöksklyftor

  • 2,5 dl vitt vin

  • 5 dl grädde

  • 500g pasta

  • 3 msk kantarellfond

  • 1 näve riven parmesan

  • salt, peppar och smör

Börja här

  • Dela kantarellerna i munsbitar och stek dem tills de vätskan som kommer ur svamparna har försvunnit. Tillsätt en stor klick smör.
  • Skiva och stek schalottenlök och vitlök tillsammans med kantarellerna. I med pancettan (eller uteslut för vegetariskt).
  • Häll i vinet och låt det reducera till hälften. Häll sedan i grädde och kantarellfond. Koka upp. Koka pastan parallellt.
  • Ner med den rivna parmesanen och koka ihop en stund.
  • Blanda ihop med pastan och få gärna med lite av pastavattnet. Blanda pastan med såsen ett tag så det blir krämigt. Servera tillsammans med smörstekta kantareller.

16 328 kommentarer