Bak,  Blogg,  Efterrätt,  Recept

Kladdkaka med jordnötter i kolatäcke

Kladdkaka med jordnötter i kolatäcke

För

12

bitar

Jag älskar kombinationen choklad och salt, varför inte en kladdkaka med salta jordnötter i ett kolatäcke?

Ingredienser

  • Kladdkakan
  • 150g smör

  • 3 dl socker

  • 1,5 dl vetemjöl

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 4 msk kakao

  • 2 ägg

  • salt

  • Kolatäcke
  • 1,5 dl grädde

  • 2 msk ljus sirap

  • 75g smör

  • 1 dl socker

  • 2 dl salta jordnötter

Börja här

  • För att minimera disken brukar jag göra kladdkaka i kastrull. Smält smöret och blanda sedan i socker, mjöl, vaniljsocker och kakao. Blanda ihop så det inte finns klumpar. Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rör i äggen utan att vispa. Häll smeten i en bröad springform och sätt in i ugnen i 17-19 minuter. Ta ut och låt svalna.
  • Blanda alla ingredienserna till kolatäcket förutom jordnötterna i en kastrull. Låt puttra i ca 30 minuter.
  • Blanda i jordnötterna i kolatäcket och häll sedan ut över kladdkakan, låt stå i kylen tills den kallnat.

12 577 kommentarer