*,  Bak,  Blogg,  Efterrätt,  Midsommar,  Recept,  Speciella tillfällen

Jordgubbspaj med crème fraîche & dajm

Jag och Esther passade på att baka inför Sverige-Ukraina i fotbolls EM. Våra grannar, Jonas och Linnea, har satt upp en tv ute på husväggen där vi samlades för matchen. Tyvärr avgjorde Ukraina i slutminuterna av förlängningen, men det var en spännande match och pajen var god!

Jordgubbspaj med crème fraîche & daim

ger

12

bitar

Fräsch sommarpaj med färska bär och daim.

Ingredienser

  • PAJDEG
  • 150 g smör

  • 1 1/4 dl havremjöl (mixade havregryn)

  • 3/4 dl socker

  • 2 1/2 dl vetemjöl

  • FYLLNING
  • 2 dl crème fraîche

  • 1 dl gräddfil

  • 1 dl florsocker

  • 1 rågad msk vaniljsocker

  • 1 dubbeldaim

  • ca 300 g färska bär

Börja här

  • Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret.
  • Botten: Blanda havremjöl, socker och vetemjöl. Tillsätt smöret och rör till en ganska smulig deg.
  • Tryck ut degen i en springform, smidigt med en sked eller fingrarna.
  • Kyl i 30 minuter.
  • Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter, ta ut och låt svalna.
  • Fyllning: Hacka daimen.
  • Vispa créme fraîche, grädde, florsocker och vaniljsocker en stund. Tillsätt 3/4 av daimen.
  • Bred ut fyllningen över pajbotten (när den svalnat helt) och täck med färska bär och resten av daimen.

45 802 kommentarer