*,  Blogg,  Kött,  Lunch & Middag,  Mat,  Recept

Vodkapasta

Det här är en pastarätt där alla smaker verkligen gifter sig. Vodkan ger sötma till tomaterna och lämnar ingen “vodkasmak”, vitlöken må låta väl tilltagen men våga testa!

Vodkapasta

För

6

personer

Vodkan ger sötma till tomaterna, laga och njut! Använd helst pancetta (försök att inte ersätta den med bacon, skillnaden här är enorm).

Ingredienser

  • 200g pancetta

  • 5 vitlöksklyftor

  • 1 dl vodka

  • 400-500g pasta, jag använder tortiglioni

  • 2 x 400g skalade tomater (jag använder mutti på konserv)

  • 1 msk kalvfond

  • 2,5 dl grädde

  • Pastavatten

  • En klick smör

  • Salt, peppar och chiliflakes

Börja här

  • Skiva och stek pancettan så den får färg.
  • Skiva vitlöken och stek med pancettan.
  • Häll i vodkan och låt reducera till hälften.
  • Koka pastan (när den är klar, spara 1,5 dl av pastavattnet vid sidan av).
  • Häll tomaterna över pancettablandningen, tillsätt kalvfonden. Koka upp till en krämig konsistens.
  • Tillsätt grädden och smaka av med chiliflakes, låt sjuda en stund. Späd med pastavatten till önskad krämighet.
  • Lägg i en klick smör och låt smälta. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda med pastan och servera med parmesan och lite persilja.

15 955 kommentarer