*,  Blogg,  Från Grunden,  Glutenfritt,  Kött,  Lunch & Middag,  Mat,  Matlådevänligt,  No Waste,  Recept,  Snabbt lagat

Pyttipanna

Häromdagen blev det kylskåpstömning inför ny storhandling. Middagen bestod sedan av pyttipanna på det som tagit ut. Otroligt underskattat och hela familjen åt sig mer än mätt! Så kul när man lyckas laga mat på rester eller “sånt som finns i kylen efter att veckomenyn är avnjuten”.

Pyttipanna

För

4

personer

Tips: korven går att ersätta med vilket protein som helst, morötterna kan ersättas av annan rotfrukt eller uteslutas helt.

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis

  • 1 gullök

  • 3 morötter

  • 3 hotdog, 3 kabanoss, 2 ost- och baconkorvar

  • 4 ägg per portion

  • Persilja

  • Salt och peppar

Börja här

  • Skala och dela potatisarna på mitten, koka 5 minuter, ta av från värmen.
  • Hacka gullök, skiva morötter och korv. Skär potatisen i tärningar.
  • Stek löken mjuk, stek sedan potatis, morötter och korv i omgångar. Salta och peppra rikligt.
  • Klipp över persiljan och häll över pyttipannan i en serveringsskål eller på tallrikar.
  • Stek ägg och servera.

1 777 kommentarer