Blogg,  Fisk & Skaldjur,  Glutenfritt,  Kyckling,  Lunch & Middag,  Mat,  Matlådevänligt,  Recept

Citron- & Senapskyckling

Det där att prova någonting helt nytt, igår åt vi citron- och senapskyckling lagad på känn. Jag är glad att jag ändå mätte upp och skrev ned ingredienserna för det här kommer vi vilja äta igen!

Citron- & Senapskyckling

För

4

personer

Kycklingen går utmärkt att byta ut till fisk och pastan kan ju förstås ersättas av till exempel sallad, ris eller potatis.

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé

  • 1 gullök

  • 4 vitlöksklyftor

  • 3 dl grädde

  • 2 dl mjölk

  • 0,5 dl vatten

  • 2 msk dijonsenap

  • 1 msk honung

  • Rivet skal från 1 citron

  • Saften från 0,5 citron

  • 1 msk kycklingfond

  • 1 msk japansk soja

  • 2 tsk maizena

  • En näve (ca 1 dl) riven prästost

  • salt & peppar, persilja till servering

Börja här

  • Putsa kycklingen och dela varje filé i tre delar. Bryn i smör eller olja, lägg sedan över i en ugnsform. Vispa ur stekpannan med 0,5 dl vatten och spara skyn. Sätt ugnen på 200 grader.
  • Hacka gullöken och skiva vitlöken, stek mjuka i smör eller olja i en kastrull.
  • Tillsätt mjölk, grädde och sky. Koka upp.
  • Tillsätt senap, honung, fond, soja, rivet citronskal och smaka av med salt och peppar. Låt puttra i ett par minuter.
  • Tillsätt citronsaften och red med maizena till önskad krämighet.
  • Häll såsen över kycklingen i ugnsformen, strö över riven ost och ställ in i ugnen till kycklingen är genomstekt och osten smält (ca 20 minuter).
  • Ta ut ur ugnen, strö över lite persilja. Servera med förslagsvis tagliatelle och en sallad.

Notes

  • För glutenfritt: servera med tex ris eller potatis, alternativt välj glutenfri pasta.

13 533 kommentarer