Från Grunden,  Glutenfritt,  Övrigt,  Recept,  Sås,  Tillbehör

Bearnaise

Häromdagen testade jag på en variant av bearnaise och tycker absolut att du borde testa om du inte gjort det tidigare. Jag använde en termometer för att vara säker på att inte såsen blir för varm (då koagulerar äggulorna) och det underlättade verkligen!

Vi njöt av en jättefin kväll med god mat och god bearnaise

Bearnaise

För

6

personer

Den här kvällen bjöd på en sen middag men en granne som sällskap. Då hamnar ju fokus på det sociala och bilderna blir som de blir. Men någonting som blev betydligt bättre är såsen!

Ingredienser

  • 300 g smör

  • 1 schalottenlök

  • 2 msk rödvinsvinäger

  • 2 msk vatten

  • 2 äggulor

  • Lite salt

  • 1 1/2 msk dragon

  • 1/2 msk persilja

  • Eventuellt lite cayennepeppar

Börja här

  • Smält smöret i en kastrull, ställ åt sidan.
  • Finhacka löken, dragonen och persiljan. Koka upp löken och lite av dragonen det i vinägern och lägg det andra åt sidan. Tillsätt vattnet och låt svalna lite.
  • Tillsätt äggulorna och värm under vispning till 65 grader.
  • Tillsätt smöret, i en liten liten stråle, under vispning.
  • Vispa medan såsen tjocknar, börjar vid ca 70 grader.
  • Salta och tillsätt persiljan och resten av dragonen. Krydda eventuellt med lite cayennepeppar.

5 442 kommentarer