*,  Blogg,  Glutenfritt,  Kött,  Lunch & Middag,  Mat,  Matlådevänligt,  Recept,  Sås

Köttfärssås med rödvin

Det här är en av de tre köttfärssåser vi brukar variera mellan. Den här är också supergod i lasagne då den är väldigt smakrik.

Köttfärssås med rödvin

För

8

personer

Det här receptet ger ca 8 portioner eller en sats till lasagne.

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs

  • Smör eller olivolja att steka i

  • 4 msk tomatpuré

  • 3 gullök

  • 6-8 vitlöksklyftor

  • 4 dl rött vin

  • 4 tomater

  • 2 burkar mutti hela tomater á 400g

  • 1 stor eller 2 mindre morötter

  • 2 msk oxfond

  • Salt och peppar

Börja här

  • Bryn färsen i smör eller olivolja, om du har ett mindre kärl kan du bryna den i omgångar. Tillsätt tomatpurén.
  • Hacka lök och skicka vitlök, fräs i en stor gryta (inte samma som köttet).
  • När löken är mjuk kan du lägga över köttfärsen i grytan. Skölj ur det första kärlet med lite vatten och häll över till grytan. Tillsätt vinet och koka upp. Låt sedan puttra.
  • Dela tomaterna i mindre bitar och tillsätt dem och oxfonden.
  • Skär morötterna i slantar och häll i grytan (vänta lite om du vill ha dem med tuggmotstånd).
  • Låt puttra ca 30-45 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera förslagsvis med pasta och parmesanost.

7 431 kommentarer