*,  Blogg,  Lunch & Middag,  Mat,  Recept,  Snabbt lagat,  Vegetariskt

Snabb pasta med tomater & fetaost

Snabb pasta med tomater & fetaost

För

6

personer

En sån där snabb rätt som man inte kan få nog av, det här är vår variant av den omtalade “tiktok-pastan”.

Ingredienser

  • 2 förpackningar fetaost

  • 400g skalade tomater på burk/tetra

  • 3 färska delade tomater eller 250g körsbärstomater

  • 1 msk chiliflakes

  • 1 tsk oregano

  • Eventuellt lite färsk timjan

  • 1 msk oxfond / grönsaksfond för vegetariskt

  • 1 msk balsamvinäger

  • 2 msk olivolja

  • Salt & Peppar

  • 500g farfalle (eller annan pasta)

Börja här

  • Värm ugnen till 200 grader. Smörj en ugnsform och lägg fetaosten i mitten. Häll ut tomater runt osten (klipp eventuellt isär de hela skalade). Salta, peppra och sprid ut chiliflakes och oregano över.
  • Tillsätt oxfond, olivolja och balsamvinäger över tomaterna.
  • Ställ in i ugnen i 25-30 minuter. Koka pastan.
  • Ta ut ur ugnen och blanda ihop tomater med osten. Häll över pastan i ugnsformen och blanda. Servera gärna med parmesanost.

Notes

  • För vegetarisk, ersätt oxfonden med grönsaksfond.

8 535 kommentarer