*,  Blogg,  Kött,  Lunch & Middag,  Mat,  Matlådevänligt,  Recept

Enchiladas med tomat- och osttäcke

Enchiladas med tomat- och osttäcke

För

4

personer

Enchiladas med lite hetta som bryts av tomat- och osttäcket. Serveras gärna med gräddfil om man inte vill ha det för smakstarkt eller om man har gäster och vill säkra upp.

Ingredienser

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 500-600g nötfärs

  • 2 tsk spiskummin

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk socker

  • 1 tsk salt

  • 1 dl vatten

  • 1,5 msk kalvfond

  • 1 burk mild tacosås

  • 4 dl smaksatt crème fraîche paprika/chili

  • 8 st mellanstora tortillabröd

  • 6-8 st hackade tomater

  • 100 g riven tacoost

Börja här

  • Sätt ugnen på 200 grader, skala och hacka lök och vitlök. Stek i smör eller olja.
  • Lägg i färsen och stek. Krydda sedan på spiskummin, paprikapulver, oregano, socker och salt.
  • Tillsätt vatten och fond.
  • I en separat bunke: blanda tacosås med crème fraîche. Tillsätt lite (ca 1/4) av röran till färsen i stekpannan, rör om.
  • Fördela färsen på tortillabröden, rulla ihop och lägg i en smord ugnsform (eller två mindre). Bred ut resten av röran över rullarna.
  • Fördela de hackade tomaterna och avsluta med riven ost. Ställ in i ugnen 20-25 minuter.
  • Servera.

4 503 kommentarer