*,  Blogg,  Lunch & Middag,  Mat,  Vegetariskt

Kantarellpasta med vitt vin

Kantarellpasta med vitt vin

För

4

personer

Ingredienser

  • 250g kantareller

  • Ca 400-500g färsk tagliatelle eller annan pasta

  • 2 schalottenlökar

  • 160g pancetta

  • 3 vitlöksklyftor

  • 2,5 dl vitt vin

  • 5 dl grädde

  • 500g pasta

  • 3 msk kantarellfond

  • 1 näve riven parmesan

  • salt, peppar och smör

Börja här

  • Dela kantarellerna i munsbitar och stek dem tills de vätskan som kommer ur svamparna har försvunnit. Tillsätt en stor klick smör.
  • Skiva och stek schalottenlök och vitlök tillsammans med kantarellerna. I med pancettan (eller uteslut för vegetariskt).
  • Häll i vinet och låt det reducera till hälften. Häll sedan i grädde och kantarellfond. Koka upp. Koka pastan parallellt.
  • Ner med den rivna parmesanen och koka ihop en stund.
  • Blanda ihop med pastan och få gärna med lite av pastavattnet. Blanda pastan med såsen ett tag så det blir krämigt. Servera tillsammans med smörstekta kantareller.

16 170 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här hemsidan gillar kakor. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.